ОУ "Д-р Петър Берон" - Плевен
Иновативно училище
Основно меню

С нови зони за спорт и новина за предстоящо саниране ОУ „Д-р Петър Берон“ откри новата учебна година

Над 700 ученици прекрачиха прага на ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен.   Училището посрещна новата 2023/2024 учебна година в обновен двор и нови открити и закрити зони за спорт, финансирани по „Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общински училища“ по проект на Община Плевен. От бюджета на учебното заведение са изградени тенис корт, футболно, волейболно игрище и площадка за бадминтон.

ОУ „Д-р Петър Берон“ оживя от грейналите лица на учениците, от вълнението на първокласниците, от радостните сълзи в очите на родителите, от усмивките на учителите, от песните и стиховете, изпълнени от нашите ученици. Приветствия към училищната общност поднесоха г-жа Ваня Дражева – директор на ОУ „Д-р Петър Берон“ и инж. Атанас Върбанов – председател на Училищното настоятелство „Успяваме заедно“. Гост на тържественото откриване беше г-н Стефан Милев – заместник кмет на Община Плевен, който пожела на родителите – търпение, на учениците по-малко домашни и зарадва всички с новината за предстоящото саниране на училищната сграда и физкултурния салон по Оперативна програма “Национален план за възстановяване и устойчивост“  по процедура „Модернизация на образователната среда“  по проект на Община Плевен.

На празника присъстваха г-н Георги Кръстев – бивш директор на ОУ „Д-р Петър Берон“ и др. представители на партниращи организации.

Ученици, родители и учители откликнаха на призива, отправен от Педагогическия съвет на ОУ „Д-р Петър Берон“, и дариха средства за животоспасяващо лечение на третокласник от училището.